Počela Ljetna glazbena škola Sinj 2018.

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpanj, 2018
koncert foto

S radom je jučer počela Ljetna glazbena škola Sinj.

Tim povodom u dvorani Galerije Sikirica koncert su održali  predavači Ljetne glazbene škole – prof. Vesna Podrug Kossjanenko na klaviru, prof. Wladimir Kossjanenko na violi, prof. Karolina Šantl Zupan na flauti, prof. Bruno Phillipp na klarinetu, prof. Andrea Nikolić na violini, prof. Dušan Kranjc na trombonu, prof. Dario Teskera na trubi i prof. Jelena Pavić na klaviru.

Gostujući u programu Hit radija jedan od članova organizacijskog odbora ove škole Damir Tomašević izrazio je zadovoljstvo početkom škole i samim koncertom.

‘To su uglavnom profesori s Muzičke akademije u Zagrebu i Splitu i izveli dio iz svojega repertoara kojeg inače izvode u brojnim prigodama. Okupio se veliki broj zaljubljenika u ozbiljnu glazbu i imao je prigodu poslušati odlične skladbe na različitim instrumentima’, kazao je Tomašević.

Tomašević je najavio kako će, pored svakodnevnog predavanja, do kraja Ljetne škole biti održana još dva koncerta.

‘Iako je bilo predviđeno da se na kraju škole, u subotu 14. Srpnja održi završni koncert učenika, zbog velikog interesa organizirat će se još jedan koncert polaznika škole i to u petak 13. srpnja. Oba koncerta održat će se u prostoru Galerija Sikirica s početkom u 19 sati’, kazao je Damir Tomašević.

Polaznici škole i sami predavači iznimno su zadovoljni organizacijom i prijemom u Sinju, a posebno su oduševljeni Alkarskim dvorima i Muzejom Sinjske alke te uvjetima za održavanje nastave, a Tomašević je u ime organizacijskog odbora uputio  zahvalu Viteškom alkarskom društvu na ustupljenim prostorima.

Podsjetimo, u Ljetnoj glazbenoj školi u Sinju sudjeluje 36 učenika s područja cijele Hrvatske.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh