Marino Trans

Počelo ‘Jesenjarenje’

Autor/ica
Objavljeno: 28 rujna, 2019
jesenjarenje pavicic

Izvor: Galerija Sikirica

U Galeriji Sikirica u četvrtak je službeno otvoren program ‘Jesenjarenja’, jesenske sheme nastale kao plod suradnje Kulturno umjetničkog središta Sinj, odnosno Galerije Sikirica i udruge Sinjski kulturni pokret, s ciljem da se svim građanima Sinja i Cetinske krajine pruži prilika da uživaju u šarolikom i kvalitetnom kulturno-umjetničkom sadržaju.

Čast otvorenja ‘Jesenjarenja’ pripala je jednom od najčitanijih hrvatskih suvremenih autora, Jurici Pavičiću, koji je u razgovoru s Irenom Delongom Nešić predstavio svoje recentno izdanje ‘Knjiga o jugu’. Razgovarajući o aktualnim društvenim temama i vječnim antagonizmima, kao što su to odnosi Split – Dalmatinska zagora, Split – Zagreb, europski jug i sjever, Pavičić se dotakao i priče o Dalmatinki, Cetinki, socijalističkom nasljeđu u kontekstu arhitekture dalmatinskih gradova, spomeničkoj baštini i budućnosti ‘galopirajućeg’ turizma u kojima često svi vidimo spas, ne shvaćajući opasnost koju isti donosi. Brojna je publika s pljeskom dočekala i ispratila autora, sa zadovoljstvom komentirajući program jesenske sheme koja pruža izvrsnu priliku za druženje i razgovor u periodu kada se u našem gradu ne događa previše aktivnosti.

U srijedu, 3. listopada, ‘Jesenjarenje’ se nastavlja uz nagrađivani film Irene Škorić, ‘Neželjena baština’ čija prikazivanje ide u suradnji s udrugom Sinjski kulturni urbani pokret.

jesenjarenje pavicic
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh