fruhwald
otvorena vrata

Počinje 4. sinjski Festival znanosti

Autor/ica
Objavljeno: 2 studenoga, 2013

fest_znan

Od sutra do 7. studenog održat će se četvrti po redu sinjski Festival znanosti. Svečano otvaranje najavljeno je za 18 sati i 30 minuta.

Organizacijski odbor ove godine čine Danica Ramljak, Marija Božinović Mađor i Anđela Paštar Krnčević, a pomoć im pruža i začetnika Festivala Mate Jagnjića. Sinjski Festival znanosti i ove će godine ugostitit mnoge priznate znanstvenike i uvažene goste iz javnog života u Republici Hrvatskoj. Organizatori ističu kako će ove godine naglasak staviti na diskusiju o trenutnom stanju i budućim izazovima u znanosti i visokom obrazovanju u RH, znanosti kao temelju razvoja gospodarstva, odnosu politike u RH prema znanosti, te veoma aktualnoj temi u Hrvatskoj zadnjih mjeseci – o zdravstvenom odgoju u školama.

Govornici su među ostalima bivši ministri Radovan Fuchs i Gvozden Flego, rektori Ivan Pavić, Aleksa Bjeliš i Željko Tanjić, savjetnik Predsjednika Josipovića za vjerska pitanja Stephen Bartulica, dekan FERa u Zagrebu, Nedjeljko Perić, prodekan FESB-a u Splitu Dragan Poljak, Vjeran Radatović, zamjenik direktora R&D centra u Ericssonu Nikoli Tesli, proslavljeni znanstvenici Slobodan Vukičević i Tomislav Domazet Lošo, te mnoga vrhunska imena hrvatske i europske znanosti.

Ovogodišnji 4. Festival znanosti svečano će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a otvaranje će se upriličiti u Alkarskim dvorima u 18 sati i 30 minuta.

Program Festivala možete pročitati ovdje.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh