Marino Trans

Počinje 6. Kašetarnica

Autor/ica
Objavljeno: 28 kolovoza, 2019
kasheta

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, a u organizaciji Udruge za promicanje suvremene umjetnosti (UPSUS) u četvrtak, 29. kolovoza 2019. počinje 6. Kašetarnica.

Riječ je o ekološko umjetničkom paviljonu koji fokus usmjerava na javne i neiskorištene prostore i stavlja ih u funkciji umjetničkog djelovanja. Projekt se bavi metodologijom izlaganja ukazujući na krhkost i promjenjivost prostora, a sama Kašetarnica je montažna građevina s rokom trajanja. Ove godine Kašetarnica će biti postavljena u Gradskom parku, a u okviru projekta održavat će se niz radionica i zanimljivih sadržaja za djecu i odrasle.

Program počinje u 8 sati ujutro vježbama Yoge kojim će voditeljica Ivana Čovo posjetiteljima pokazati praksu Vinyasa yoge u kojoj se spajaju pokret duh i tijelo. Vježbe su namijenjene svim dobnim skupinama.

Posjetitelji će moći sudjelovati na pet radionica: bojanje kanti, face painting, likovne radionice za djecu i odrasle, Moja vuga za zimu i radionice grafita. Radionice su namijenjene djeci i mladima.

U okviru Kašetarnice održat će se i dvije predstave na utvrdi Kamičak: Roko i Cicibela u kojoj glume Katarina Romac i Ivan Baranović te predstava ‘Kisik’ Stipe Gugića.

Posljednji dan zatvaranja manifestacije rezerviran je za koncert Park Rock’n Blues na kojem će nastupiti Arni Acustic, Dbluz, Car i Oni i Simbola. Koncert će se održati u Gradskom parku.

Podsjetimo, prostor iznad sinjske Peškarije gdje se prethodnih godina održavala Kašetarnica od prošle godine koristi jedna od sinjskih udruga.

Ove godine naglasak radionica stavljen je na očuvanje prirode i okoliša, a projekt su uz Grad Sinj podržali ‘Čistoća Cetinske krajine d.o.o’ , Turistička zajednica Grada Sinja te udruga BIOM koja se bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom.

Zainteresirani za radionice mogu se prijaviti  na facebook profilu UPSUS – Udruga za promicanje suvremene umjetnosti ili na broj mob 098/132-87-17. Sve radionice su besplatne.

kasheta
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh