Marino Trans

Počinju upisi u srednje škole

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipnja, 2019

Upravni odjel za prosvjetu tehničku kulturu i sport Splitsko dalmatinske županije objavio je natječaj za upis u srednje škole školske godine 2019/2020. Natječaj sadrži popise programe obrazovanja i broj upisanih mjesta, rokove za upis učenika u 1. razred, predmete koji su posebno važni za upis koje određuje srednja škola, natjecanje iz znanja koje se vrednuje, popis zahtjeva i ostalih potrebnih dokumenata koji su uvjet za upis u pojedini program obrazovanja.

Srednje škole koje djeluju na području Grada Sinja za iduću školsku godinu objavile su 466 upisnih mjesta. Najviše upisnih mjesta nudi Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića (192) u tri četverogodišnja programa (ekonomist, komercijalist i turističko-hotelijerski komercijalist) i pet trogodišnjih (kuhar, konobar, prodavač, frizer i kozmetičar).

Tehnička industrijska škola Ruđera Boškovića u iduću školsku godinu, ako i prethodne, upisuje 154 učenika i to u 3 četverogodišnja programa (strojarski računalni tehničar, elektrotehničar i tehničar cestovnog prometa) te 8 trogodišnjih (automehaničar, stolar, autoelektričar, elektroinstalater, elektromehaničar, vozač motornog vozila, instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater).

Gimnazija Dinka Šimunovića upisuje 72 učenika u obrazovni program opće gimnazije.

Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti upisuje 48 učenika u programe klasična i jezična gimnazija.

Početak prijava svih obrazovnih programa je 26. lipnja 2019.godine.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh