‘Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama’ – Potpisani ugovori sa ženama iz ciljane skupine

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljača, 2019

U prostoru Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja (UTIS) potpisani su ugovori o radu s 15 žena iz ciljane skupine u sklopu projekta ‘Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama’ (Kodni broj: UP.02.1.1.05.0234) koji je odobren putem otvorenog javnog poziva ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena’ financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

Žene počinju s pružanjem pomoći u kućanstvu starijim osobama i ostalim osobama u nepovoljnom položaju, ujedno i glavnom aktivnošću koja je predviđena u navedenom projektu. Pružanje usluge je predviđeno za naredna 24 mjeseca, a obuhvatit će najmanje 60 korisnika.

Sukladno uvjetima natječaja i potpisanom Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, žene iz ciljane skupine će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Sinj – UTIS.

Print Friendly
Facebook
Na vrh