Policija će i ovaj vikend provoditi pojačane aktivnosti u prometu

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopad, 2018

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i ovog vikenda će provoditi pojačane aktivnosti u prometu usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. Poduzimanje mjera usmjereno je na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Iz PU SD pozivaju sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, naročito onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, zabranu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, kao i zabranu korištenja mobitela za vrijeme vožnje i obvezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti ali i život ostalih sudionika u prometu.

Iz Policije apeliraju na sve vozače da posebno vode računa o najrizičnijim skupinama u cestovnom prometu – pješacima, vozačima mopeda i motocikala, kao i vozačima bicikli, te pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

‘Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge’, poručuju iz PU SD.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh