Ponovno otvorena izložba ‘Stipe Sikirica – između privatnog i javnog’

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljača, 2019

 

U Galeriji Sikirica ponovno je postavljena jubilarna izložba ‘Stipe Sikirica – između privatnog i javnog’, nastala u čast 85. godine života našeg velikog kipara.

Izložba dokumentira bogatstvo Sikiričinog opusa trajnog protkanog djetinjstvom i odrastanjem u Jabuci i Sinju, ali i bogatstvo umjetnikove biografije obilježene obnašanjem uglednih i značajnih funkcija i iznimnim društvenim angažmanom za napredak hrvatske umjetnosti i kulture.

Stipe Sikirica među najboljim je hrvatskim portretistima 20. stoljeća. Njegove javne skulpture postavljene su u gotovo svakom hrvatskom gradu, u dva je navrata bio dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, među osnivačima je Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a grad Sinj zadužio je svojim najboljim djelima (Spomenik alkaru, Na izvoru (Luca), Vratnice crkve Čudotvorne Gospe Sinjske).

Izložba u Galeriji Sikirica može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 12 sati.

Iz Kulturno umjetničkog središta i Galerije pozivaju sinjske škole da ih kontaktiraju oko dogovora za grupne posjete učenika. Za sve informacije zainteresirani se mogu javiti Dragani Modrić, voditeljici Galerije, na broj mobitel 098/914 17 41.

Print Friendly
Facebook
Na vrh