Posjet belgijskog fotoreportera Dalmatinskoj zagori

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopad, 2017
belgijski_fotoreporter2

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Jučer, 11. listopada, u sklopu stalne turističke promocije, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, omogućile su dolazak belgijskog fotoreportera Davida Van Driesschea na područje gradova Trilja, Sinja i Imotskog.

Fotoreporter Van Driessche objavljuje u belgijskom lifestyle tjednom magazinu Primo, koji se tiska u nakladi od 140 000 primjeraka. Za potrebe priloga, u pratnji Dina Ivančića, iskusnog turističkog vodiča, u ranim jutarnjim satima posjetio je područje grada Trilja gdje ih je dočekala Andriana Ivković, direktorica Turističke zajednice grada Trilja. U Trilju se upoznao s tradicionalnim načinom proizvodnje brašna u Grabskim mlinicama, posjetio izvor rječice Grab – značajni krajobraz, obnovljeni viseći most u Trilju i obližnju srednjovjekovnu kulu Nutjak.

Belgijski fotoreporter David Van Driessche potom je posjetio grad Sinj, gdje ga je dočekala Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja. Obilazak grada započeo je na Trgu kralja Tomislava uz brončane vratnice crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Potom se upoznao sa antičkom stelom Gaja Laberija u Vrličkoj ulici i „početcima“ nogometa u Cetinskoj krajini. Van Driesschea je posebno oduševio moderni interaktivni postav Muzeja Sinjske alke. Na koncu smo posjetili tvrđavu Grad i upoznali ga sa slavnom bitkom pod Sinjem 1715. godine. Poslijepodne, David Van Driessche krenuo je u dogovoreni obilazak grada Imotskog.

Facebook