Potpisivanje Ugovora o stipendiranju učenika

Autor/ica
Objavljeno: 7 prosinac, 2017
stipendije_ucenicisssjbj2

Tekst i foto: Željko Cvitković Đone, prof.

Jučer, 6. prosinca u prostorijama Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju izvršeno je potpisivanje Ugovora o stipendiranju učenika koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, koje se dodjeljuju učenicima i studentima koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma, a način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto.

Ugovor je potpisalo 24 učenika prvih, drugih i trećih razreda zanimanja kuhar i konobar, a sklopljen je sa hotelskim kompleksom Bluesun hoteli iz koncerna Sunce.

stipendije_ucenicisssjbj1

 

Ukupni iznos stipendije je 1.200,00 kn mjesečno od 1. rujna do 30. lipnja tekuće godine školovanja. Učenici potpisnici ugovora svoju obaveznu ljetnu praksu u trajanju od mjesec dana izvršavaju u hotelu s kojim su sklopili ugovor te će za to razdoblje primiti plaću od cca. 3.500,00 kn netto. Nakon završenog školovanja učenici su obavezni 12 mjeseci raditi u hotelu s kojim su sklopili ugovor te na taj način sebi unaprijed osiguravaju posao u hotelima sa 5 zvjezdica.

Nadamo se da će se ovakva suradnja sa hotelskim kompleksom Bluesun hoteli iz koncerna Sunce nastaviti i idućih godina te da će i interes učenika našeg kraja za zanimanja kuhar i konobar biti znatno veći.

stipendije_ucenicisssjbj3

 

Facebook
Na vrh