fruhwald
otvorena vrata

‘Potrošeni’ večeras u u Galeriji Sikirica

Autor/ica
Objavljeno: 29 listopada, 2015
potroseni

Tekst i foto: Dragana Modrić

Večeras će se u potkrovlju Galerije Sikirica s početkom u 19 sati prikazati film ‘Potrošeni’ (2014. godine). Film je nastao nastao u produkciji Montažstroja i pod redateljskom palicom Boruta Šeparovića, osnivača socijalno angažiranog alternativnog kazališta koje objedinjuje sve umjetničke discipline i medijsku kulturu.

‘Potrošeni’ je dokumentarni film o najvažnijim minutama u životu. Protagonisti filma su osobe starije od 55 godina – oni koji su preživjeli preko 30 milijuna minuta. Oni su ljudi čije su se najvažnije minute u životu već dogodile a posljednja minuta života im se sve više približava. Pred protagoniste je postavljen izazov da u onoliko sekundi koliko imaju godina ispričaju najvažniju minutu u svome životu. Oni su brutalno iskreno progovorili o životu i smrti, sreći i boli i svemu ostalom što život čini životom. Jesu li njihovi životi potrošeni s obzirom na to da su najbolje godine ostale iza njih? Ili njihovu potrošnost uvjetuje činjenica da žive u društvu koje ih odbacuje i tretira kao teret i višak?

Film će biti prikazan u sklopu suradnje udruge S.K.U.P i KineDok međunarodne inicijativa za stvaranje alternativne distribucijske mreže za dokumentarne filmove, čiji je fokus na prikazivanju dokumentaraca u prostorima koji nisu standarno kino

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh