Poziv građanima: Staru odjeću i obuću odlažite u specijalizirane žute kontejnere

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpanj, 2019

U kontejnerima na području Sinja koji su postavljeni za prikupljanje plastike, stakla, papira i drugih vrsta otpada često se nađu odjeća i obuća. Kako bi odlaganje otpada u našem gradu bilo u skladu sa zakonskim normama, prije 5 godina na nekoliko lokacija postavljeni su kontejneri namijenjeni upravo prikupljanju tekstila i obuće.

Za prikupljanje ove vrste otpada zadužena je specijalizirana tvrtka ‘Tekstil vlakno’ iz Podstrane. Direktor tvrtke Nenad Aničić kaže kako osim u Sinju, kontejnere imaju u Trilju, Vrlici i Hrvacama. U samom Sinju postavljeno je osam kontejnera koji se nalaze kod DV ‘Bili cvitak’, Dalmatinke, PC Lidl, na Starom Pazaru i kod Autobusnog kolodvora (Tripalov voćnjak).

‘To su kontejneri za prikupljanje tekstila, odjeće, obuće. U gospodarskoj zoni u Dicmu imamo skladište gdje svu dopremljenu robu sortiramo, a potom distribuiramo. Dio ide za humanitarne svrhe, dio recikliramo u krpe za potrebe mehaničarskih aktivnosti, a dio ide u prodaju, jer mi imamo 70-ak uposlenih i trebamo osigurati dio sredstava za njihove plaće i druge naše potrebe’, kazao je Aničić.

Aničić dodaje u samom Dicmu građani odjeću i obuću donose izravno u skladište. O načinu prikupljanja i rasporedu odvoženja kontejnera u Dicmo Aničić je kazao:

‘Jednom tjedno odvozimo prikupljenu robu do našeg skladišta. Na svakom kontejneru je i naš broj 091 320 73 20, gdje građani mogu nazvati i izvijestiti nas ako je kontejner prenatrpan ili se roba ostavlja pored samog kontejnera. Tada šaljemo djelatnike za žurno rješavanja problema. Zato molimo sve koji uvide takvu situaciju da nam dojave. Isto tako, apeliramo da se roba koja se odlaže stavlja u vrećice i takva ostavlja u predviđene spremnike tj. kontejnere. Također apeliram da u ove kontejnere ne odlažu hranu, plastiku i slično’, kazao nam je Aničić.

Na primjedbu kako su na području Sinja, konkretno kod Dalmatinke i DV ‘Bili cvitak’ kontejneri prekrcani te da se veće količine stare odjeće nalaze pored kontejnera, Aničić je kazao kako će se odmah pristupiti pražnjenju istih i zahvalio na upozorenju.

Print Friendly
Facebook
Na vrh