Pravobraniteljica za djecu posjetila Grad Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipanj, 2019

Dana 10. lipnja 2019. godine u uredu gradonačelnice Grada Sinja održan je sastanak na temu zaštite prava djece u Gradu Sinju, kojem su nazočili gradonačelnica Kristina Križanac sa suradnicima i pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević sa suradnicom.

Na sastanku se razgovaralo o načinu uspostave međusobne suradnje te su razmijenjene informacije i mogućnosti djelovanja u zaštiti prava i interesa djece u Gradu Sinju.

Gradonačelnica je pravobraniteljicu za djecu upoznala s aktivnostima i postignućima u realizaciji prava djece na području grada Sinja, od prava na pomoć za novorođenu djecu, mogućnosti upisa u dječje vrtiće, stanja u osnovnom i srednjem školstvu, zdravstvene zaštite djece, skrbi za djecu s teškoćama, kao i drugih pitanja u svezi realizacije i zaštite prava djece u našem gradu.

Pravobraniteljica je upoznata i s djelovanjem udruga iz civilnog sektora, udruga u sportu i kulturi koje u svom djelokrugu imaju i prakticiraju rad s djecom različitih uzrasta, koje kroz svoje programe obuhvaćaju i poslove iz socijalne skrbi, kulture, sporta, i drugih oblika društvenog života, kao i programe namijenjene edukaciji i zaštiti djece u prometu u Gradu Sinju.

Pravobraniteljica je iskazala pozitivno mišljenje o usvojenim mjerama i postignutim rezultatima u realizaciji istih. Preporučila je da se u okviru mjera i aktivnosti u projektu Grad Sinj prijatelj djece pokuša osnovati i dječje gradsko vijeće, kako bi se i najmlađa populacija uključila u demokratske procese prilikom donošenja različitih odluka u svezi zaštite navedenih prava djece putem izražavanja mišljenja, iznošenja prijedloga i poduzimanja drugih relevantnih aktivnosti.

Print Friendly
Facebook
Na vrh