fruhwald
otvorena vrata

Predavači s Festivala znanosti Sinj postali voditelji centara izvrsnosti

Autor/ica
Objavljeno: 10 studenoga, 2014
festival_zatvaranje05

Dr. sc. Danica Ramljak izvijestila nas je kako je Nacionalno vijeće za znanost u Zagrebu danas proglasilo prve znanstvene centre izvrsnosti u Hrvatskoj, a među voditeljima su i znanstvenici koji su gostovali na sinjskom Festivalu znanosti.

Među sedam najboljih centara jedan je pripao međunarodno prepoznatoj vrhunskoj znanstvenici Sveučilišta u Splitu i Humbold sveučilišta u Berlinu prof. dr. sc. Vlasti Bonacic- Koutecky, koja je od ove godine članica Organizacijskog odbora Festivala znanosti u Sinju. Druga dva dobitnika centara izvrsnosti – prof. dr. Mile Ivanda i akademik i prof. dr. Slobodan Vukicevic, također su ove i prošle godine sudjelovali svojim izvrsnim predavanjima na Festivalu znanosti u Sinju.

‘Sretna sam da uz druge vrhunske kolege koji su predavali na našem Festivalu imamo i prve voditelje centara izvrsnosti u Hrvatskoj koji su počastili Sinjane, posebice mlade svojim izvrsnim predavanjima’, kazala je predsjednica Organizacijskog odbora sinjskog Festivala znanosti dr. sc. Danica Ramljak koja je uputila čestitku svima koji su danas postali voditelji znanstvenih centara izvrsnosti, istaknuvši kako je to za Hrvatsku znanost veliki pomak.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh