Marino Trans

Predivna sinjska boksačka večer

Autor/ica
Objavljeno: 2 rujna, 2013

boksacka_revija3

Oko tisuću i petsto ljubitelja boksa natiskalo se sinoć na starom košarkaškom igralištu kako bi uživali u odličnoj boksačkoj priredbi koju je organizirao BK Sinj, a na kojoj je održano sedam kvalitetnih amaterskih borbi.

Prva borba večeri bio je meč u kadestskom uzrastu do 64 kg u kojem je Nikica Radonić iz Splita na bodove pobjedio Zadranina Bruna Mikulića. U drugoj borbi večeri, također u kadestskom uzrastu, Slavko Caktaš iz Klisa bio je bolji od domaćeg boksača Josipa Tadića.

Nakon odličnog uvoda u boksačku večer koji su gledateljima priuštili kadeti, uslijedio je meč juniora. U odličnoj borbi do 75 kg domaći borac Martin Jukić jednoglasnom odlukom sudaca na bodove je pobjedio Andriju Matkovića iz Zadra.

Borba teške kategorije za seniore do 91 kg ponudila je pravi obračun, u kojem je više točnih udaraca zadao Martin Majstrović iz BK ‘Sinj’ te tako na bodove pobjedio Bepa Damjanića iz Zadra. Nakon kolege Majstrovića, publiku je na noge digao odlični Ivan Filipović Grčić koji je svoj meč protiv Zadranina Mirka Pavića riješio nokautom u prvoj rundi. Sudac je Paviću brojao dva puta, a nakon toga je uslijedio kraj njegovih nada u pozitivan ishod protiv dominantnog Ivana Filipovića Grčića.

Pravu boksačku lekciju u tektičkom i tehničkom smislu svom protivniku Špiri Čipčiću iz Klisa održao je Josip Žižić. Tijekom tri runde Žižić, pred kojim je obećavajuća boksačka karijera, pokazao je svu raskoš svoga talenta.

Na kraju večeri, u posljednjem meču, domaći boksač Bože Žanko nije uspio u borbi protiv Stipe Jurčevića. Mladi Splićanin pokazao je više u ringu i sasvim zasluženo pobjedio na bodove jednoglasnom odlukom sudaca.

Ova boksačka revija pokazala je kako sinjski boks ima odličnu perspektivu, a svakako vrijedi napomenuti kako su osim Žižića i Pavića svi ostali sinjski borci sinoć imali prve službene mečeve. Organizacija priredbe bila je uistinu na visokoj razini. Suci su bili Martin Tadić i Žarko Mladin, međunardoni suci s AIBA znakom te nacionalni sudac Vilim Balov. Mjeritelj vremena bio je Zvonimir Giljanović, a liječnik na boksačkoj reviji bio je Nađan Šerić, inače organizator velikih međunarodnih borilačkih priredbi na Supetru.

Na kraju revije bučna sinjska publika boksače je pozdravila velikim pljeskom, a vjerujemo kako će netko od njih krenuti stopama uspjeha Vedrana Đipala i Stipe Vugdelije, koji su i sami bodrili svoje nasljednike.

Fotogalerija

 

Facebook
Na vrh