Premijerno predstavljena pjesma Cetina u blues verziji

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipanj, 2017

ozon_band

Za nešto manje od mjesec dana, točnije 14. srpnja Trilj će biti u znaku jedne zanimljive kulturno-glazbene manifestacije. Naime, u triljskom parku, uz samu rijeku Cetinu, održavat će se Trill Blues Festival.

Prvi je to blues festival koji se organizira na području cetinskog kraja. A kako bi i početak ove priredbe bio u znaku domaćih glazbenih snaga, pobrinula se triljska grupa Ozon, festival najavljuje zanimljivim singlom – blues obradom kultne pjesme Dražena Žanka Cetina. Pjesma je snimljena u studiju Tomislava Mrduljaša, producenta Trill Blues Festivala, a premijerno je predstavljena danas u programu Hit radija. O svim tim aktivnostima u studiju su govorili glavni protagonisti – gitarist i bubnjar Ozona Ivan Kozina i Bruno Lagator, a telefonskim putem u emisiji je sudjelovao i autor pjesme Dražen Žanko.

‘Veseli me činjenica da su momci iz Trilja odlično obradili Cetinu. Pjesma je to koja i nakon 35 godina još uvijek živi, ne samo na način da je u svoj repertoar stavljaju brojni izvođači već doživljava i obrade. Ova pjesma, koja je meni najuspješnija u mojoj glazbenoj karijeri, već je doživjela jazz obradu, a evo sada odlično izgleda u blues izvedbi’, istaknuo je Dražen Žanko.

Ivan Kozina je istaknuo kako su željeli kao upečatljiv prilog ovom festivalu dati nešto domaće, lokalno.

‘Ovo je svojevrsna himna festivala, to je pjesma koja govori o našoj ljepotici, a upravo se i festival održava u triljskom parku, odmah uz Cetinu. Svi oni koji su je do sada poslušali kažu da je odlično obrađena, a posebno smo ponosni na pohvale koje smo dobili od samog Dražena Žanka, autora pjesme’, kazao je Kozina, najavljujući i druge obrade poznatih pjesama, u prvom redu legendarne Ferate koju je na svoj način obradila i Klapa Sinj.

Kozina se ovom prigodom zahvalio i članicama KUD-a ‘Šušanj’ koje su sudjelovale u ovoj obradi Cetine.

Bubnjar Bruno Lagator istaknuo je kako uz ovu pjesmu u skorije vrijeme planiraju početi s realizacijom obrada pjesama od Hendrixa, ZZ Top i još nekih izvođača. Uz Ivana Kozinu i Bruna Lagatora, u grupu Ozon još čine vokali Jelena Pavić i Dušan Nasić, basist Danijel Kelava i klavijaturist Ćiro Lagator.

Nakon promocije na Hit radiju, pjesma Cetina u blues verziji ove subote bit će izvedena uživo pred publikom u Grabu, u okviru kulturno-umjetničkog programa povodom proslave blagdana svetog Ivana krstitelja.

Pjesmu Cetina u blues verziji možete poslušati ispod ovog teksta:

Facebook