Prikupljeno 30 tisuća kuna za rehabilitacijski centar u Vrlici

Autor/ica
Objavljeno: 11 prosinac, 2017
vrlika

U Opatijskom hotelu Royal održana je humanitarno-kulturna večer pod nazivom ‘Noć prijatelja Dalmacije’.

U sklopu ovog humanitarnog događaja prikupljena je vrijedna donacija u iznosu od 30 tisuća kuna za pomoć Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ iz Vrlike. Ravnateljica Ivana Klarić Kukuz poručila je kako su ta sredstva od velike važnosti.

‘Novčana sredstva biti će od iznimne koristi Centru koji brine o osobama s intelektualnim poteškoćama s područja cijele Hrvatske. Ne možemo zadovoljiti sve potrebe iz redovitih proračunskih sredstava, tako da nam mnogo znače ovakve donacije za 170 naših korisinka koji žive u 8 tisuća metara kvadratnih stambenog prostora. Zbog toga uvijek ima prostora i potreba za financijska ulaganja, koja dobijemo od ljudi dobra srca’, kazala je Ivana Klarić Kukuz, koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, a posebno Anti Vranješu koji je bio koordinator za usmjeravanje prikupljenih sredstava za vrlički centar.

Humanitarna večer održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, a brojne donacije stigle su od strane riječkih i dalmatinskih poduzetnika i pojedinaca. Ovo humanitarno događanje organizirali su riječki Dalmatinci. U glazbenom dijelu programa nastupili su Klapa Iskon, Robert Kurbaša te operna diva splitskog HNK Terezija Kusanović. Među okupljenim gostima posebnu je pozornost privlačio i legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Print Friendly
Facebook
Na vrh