Priopćenje sinjskog SDP-a

Autor/ica
Objavljeno: 21 travanj, 2017

milanovic-vrancic-djapic

Kandidati SDP-a za sinjsku izvršnu vlast uputili su priopćenje za javnost u kojem se osvrću na rad Gradskog komunalnog poduzeća Kamičak d.o.o.

Kao odgovorni politički čimbenici, zainteresirani za poboljšanje kvalitete života u Sinju, imamo potrebu javno komentirati način funkcioniranja gradske administracije. Opći dojam je da je grad u svakom pogledu ‘zapušten’ i kao dokaz tome uzet ćemo kao primjer situaciju u Gradskom komunalnom poduzeću Kamičak d.o.o.

Poduzeće ima zadatak organizirati promet i parkiranje. Svugdje su ta poduzeća profitabilna i pune gradske proračune. Naše za svoje (ne)funkcioniranje svake godine dobije dotaciju od cca 300.000,00 kn iz gradskog proračuna. Dakle, ta sredstva služe za pristojne plaće nesposobne uprave, koja nije u stanju sama zaraditi za svoju plaću. Očito nemaju motiva za rad, jer radili ili ne, plaća im je osigurana političkom odlukom. Što bi dala uprava Naprijeda, najveće sinjske proizvodne tvrtke da kada nemaju novca za plaće odu u Grad i dobiju novce? Ni oni ne bi trebali ništa raditi, ali takvu mogućnost nemaju. SDP im poručuje: ako ikad budemo u prilici odlučivati, morat će zaraditi svoju plaću kao i svi ostali.

Postoji izračun da bi se samo angažiranjem gradskog prostora uz restoran ‘Pinjur’ moglo zaraditi dovoljno da Kamičak posluje u plusu i bez potpore Grada. Ta bi se sredstva, umjesto Kamičku, mogla dati socijalno ugroženima. Oni to ne rade, pa se pitamo kako objasniti činjenicu da se atraktivan parkirališni prostor, unatoč gubicima, ne naplaćuje. Kome se već više godina pogoduje i zašto?

Facebook