Prometni kolaps ispred sinjske bolnice

Autor/ica
Objavljeno: 7 studeni, 2018

‘Situacija jutros ispred Doma zdravlja. Ne daj Bože da je Hitna pomoć morala izać u ovih 20 minuta kolapsa u kojem nitko neće da popusti i propusti drugoga…’

Naslovnu fotografiju i uvodni tekst jutros smo dobili od građanina čiji su nam podaci poznati, a koji je želio ostati anoniman.

‘Jutros ispred Doma zdravlja. Totalni kolaps, sirene, žuganje i psovke’, dojavila nam je naša novinarka Ivana Vrančić. Poslala je i fotografije koje ukazuju na to što se u jutarnjim satima događalo ispred sinjske bolnice.

U svibnju ove godine na inicijativu jedne građanke postavljeno je vijećničko pitanje vezano za ovaj višegodišnji gradski problem. Odgovor gradskih vlasti prenosimo u cijelosti:

‘Problem pristupa sinjskoj bolnici s južne strane (iz Ulice Put Ruduše) je, prije nekoliko godina, riješen u smislu proširenje Ulice i formiranja određenog broja parkirališnih mjesta nakon što je zaključen kupoprodajni ugovor sa vlasnicima susjedne parcele o otkupu dijela njihova zemljišta. Ovim je omogućen dvosmjerni prolaz Ulicom koji do tada nije bio moguć te se formiralo parkiralište s većim brojem mjesta. Svakako smo svjesni da bi pristup bolnici trebao biti bolji u smislu što bližeg pristupa vozilima kojim se dovoze bolesnici, no položaj samog objekta u više nivoa, nužno traži ponašanje vozača prilagođeno potrebi bolesnika. Upravni odjel će, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti koje će biti zadane od strane Izvršne vlasti ili Predstavničkog tijela Grada Sinja.’

Provedeno proširenje hvale je vrijedno, ali je riješilo tek manji dio problema koji je iz godine u godinu izraženiji. Problem se zasigurno neće riješiti ni ‘ponašanjem vozača prilagođeno potrebi bolesnika’, na što svakako treba pozivati, ali za cjelovito rješenje ovog problema mora se napraviti puno više.

Samo napomena, u ovogodišnjem gradskom proračunu porezno-prirezni prihodi veći su od lanjskih za gotovo 28 milijuna kuna. Pa uz pomoć Županije, Ministarstva… Možda bi se konačno moglo napraviti nešto konkretnije.

Print Friendly
Facebook
Na vrh