Promocija knjige o Sinjaninu Josipu Kuletinu u Karlovcu

Autor/ica
Objavljeno: 6 lipanj, 2019

Knjiga ‘Josip Kuletin – hrvatski intelektualac, skladatelj, rodoljub i mučenik’ fra Joze Župića, koja je svoju prvu promociju imala u sklopu redovitih mjesečnih akademskih susreta 30. travnja u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu, uskoro će biti predstavljena i u Hrvatskoj.

Riječ je o knjizi u kojoj je fra Jozo Župić, na temelju podataka do kojih je došao, obradio život Josipa Kuletina, Sinjanina, kapelnika triju vojnih formacija (Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne države Hrvatske i Federativne Narodne Republike Jugoslavije), koji je u lipnju 1945. ‘likvidiran’.

Knjiga je nastala kako bi se vratilo ljudsko dostojanstvo osobi Josipa Kuletina te kako bi se obnovilo sjećanje na njega i njegova djela, među kojima su i njegove najpoznatije koračnice ‘Sinjski Alkari’ i ‘Kroz Splitske kale’. U knjizi je tekstualno donesena i vesela dječja opereta u tri čina ‘Kanarinac je krivac ili Kad naučnici snuju’, s popratnim slikama praizvedbe koja je održana na Uskrsni ponedjeljak 2. travnja 1945. godine u Karlovcu, u kojem je jedno vrijeme Kuletin živio i radio.

Prva hrvatska promocija knjige ‘Josip Kuletin – hrvatski intelektualac, skladatelj, rodoljub i mučenik’ održat će se upravo u Karlovcu, u Maloj dvorani Zorin doma u ponedjeljak, 8. srpnja 2019. u 19 sati.

Print Friendly
Facebook
Na vrh