Promocija publikacije ‘Didi s Kamešnice’

Autor/ica
Objavljeno: 29 siječanj, 2019

U četvrtak, 31. siječnja u Alkarskim dvorima, s početkom u 18 sati upriličit će se promocija publikacije ‘Didi s Kamešnice’, u izdanju Hrvatskog fotosaveza.

Publikacija ‘Didi s Kamešnice’ rezultat je niza fotoradionica za djecu i mlade koje je Hrvatski fotosavez proveo od 2014. do 2018. godine u Gljevu, u suradnji s Karnevalskom udrugom Didi s Kamešnice. U fotoradionicama je sudjelovalo 50-ak sudionika, od osnovnoškolaca do studenata, iz različitih krajeva Hrvatske. Fotoradionice je vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, ujedno i urednica publikacije.

‘Naša zadaća bila je da upoznamo djecu s kulturom i običajima. Cilj nam je bio i da u tom muškom, grubom običaju sudjeluju žene pa smo surađivali s djevojkama iz Gljeva, jer nam je bilo vrlo teško i komplicirano pratiti što se sve tu zbiva. Publikacija je izuzetna, likovno dobro opremljena, dizajn i doživljaj, a ono što je najvažnije je da je ovo publikacija Hrvatskog fotosaveza – mladi za mlade’, istaknula je Medak.

Uz uvodni tekst Branke Hlevnjak i tekst ‘Didi s Kamešnice, mačkare u selu Gljev’ Dinke Alaupović Gjeldum i oblikovanje Petre Slobodnjak, publikacija sadrži reprodukcije više od 70 fotografija snimljenih u spomenutim fotoradionicama.

Uz promociju publikacije bit će otvorena i izložba fotografija ‘Didi s Kamešnice’ te izložba pokladnih maski učenika OŠ ‘Ivan Mažuranić’ iz Obrovca Sinjskog iz radionice Hrvatskog fotosaveza koja će se održati sutra, 30. siječnja.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh