Marino Trans

Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa

Autor/ica
Objavljeno: 9 prosinca, 2013
fra_gimnazija05

Izvor: www.franjevci-split.hr

Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su u crkvi Gospe  Sinjske u nedjelju, 8. prosinca 2013., Dan škole i sjemeništa.

Euharistijsko slavlje u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske predslavio je provincijal fra Joško Kodžoman, a u koncelebraciji su bili ravnatelj Gimnazije fra Jozo Grbavac, ravnatelj Sjemeništa fra Ivan Udovičić, sinjski gvardijan fra Petar Klapež i još 12 svećenika, uz sudjelovanje velikog broja učenika i njihovih roditelja, profesora i djelatnika na Gimnaziji.

Pjesmom je svečanu misu animirao mješoviti gimnazijski zbor, koji je nakon mise pod ravnanjem fra Stipice Grgata, profesora glazbenog odgoja u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, zajedno sa solistima, Dječjim zborom Gospe od Zdravlja i recitatorom izveo lirsku kantatu ‘Smrt sv. Franje’ u šest nastavaka koju je uglazbio mr. Anđelko Klobučar.

Na kraju programa ravnatelj Gimnazije fra Jozo Grbavac zahvalio je svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji i provedbi ovoga prigodnog vjerskog i kulturno-umjetničkog programa uz svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, dodavši kako priredbe ovakve vrste imaju za cilj da učenici njeguju osjećaj za sveto, liturgijsko, lijepo, skladno i plemenito, što se trajno gajilo u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

Facebook
Na vrh