PU SD provela pojačane aktivnosti u prometu

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopad, 2018

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske od 5. do 8. listopada provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 641 prekršaj, od čega 68 u odnosu na alkohol, 204 u odnosu na brzinu, 164 u odnosu na nekorištenje sigurnosnog pojasa, te 34 u odnosu na korištenje mobitela tijekom vožnje.

Evidentirane su 44 prometne nesreće od kojih 22 s materijalnom štetom. Šest osoba je teže, a sedamnaest lakše ozlijeđeno.

U subotu, 06. listopada oko 12,50 sati operativno dežurstvo Postaje prometne policije Split zaprimilo je poziv građanina koji je uočio vozilo koje je krivudalo na cesti te je po tome posumnjao da je vozač alkoholiziran. Nakon zaprimljene informacije i podataka o tome gdje se vozilo kreće, policijski službenici su odmah izašli na teren, te oko 13 sati zaustavili predmetno vozilo na cesti D1, odmah nakon rotora na Bilicama. Prilikom obavljene kontrole utvrđeno je da je vozač pod vidnim utjecajem alkohola, a nije posjedovao ni osobnu, ni vozačku dozvolu. Nakon obavljenog ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu utvrđeno je da koncentracija alkohola kod 35-godišnjeg muškarca iznosi 2,70 g/kg. Doveden je u službene prostorije, gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola, a 7. listopada je priveden na Prekršajni sud u Splitu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja. Također, utvrđeno je da je muškarac upravljao osobnim vozilom suprotno izrečenoj zabrani upravljanja vozilom.

‘Ukoliko uočite da netko svojim ponašanjem ugrožava vašu sigurnost ili sigurnost ostalih sudionika u prometu, odmah nazovite policiju i policijski službenici će poduzeti sve mjere i radnje potrebne da se takvo ponašanje sankcionira. Čuvajući sigurnost i živote svih sudionika u prometu, čuvate sebe i svoju obitelj’, ističu iz PU SD.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh