Ragbi: Sinj slavio u Zagrebu, revanš za prvi dio sezone

Autor/ica
Objavljeno: 10 studeni, 2019
Ragbi Sinj

Ragbijaši Sinja na najbolji su mogući način odigrali prvu utakmicu nakon jednomjesečne pauze, pobijedivši Zagreb u gostima…

Bio je to revanš za poraz koji je Sinj doživio u devetom mjesecu na svom terenu, a pogotovo je vrijedan jer je naša momčad bila prilično oslabljena u ovom susretu.

No, kako to obično biva, ukazala se prilika za igrače koji su imali nešto manje prostora, a ovi su to znali iskoristiti, čime su dokazali treneru da ima dovoljnu širinu u momčadi.

Sinj je u startu imao inicijativu, strpljivo je čekao i dočekao priliku preko Grčića koji silovito prolazi kroz obranu Zagreba i postiže zgoditak za vodstvo Sinja od 5:0.

Vrlo brzo stigao je i odgovor domaćih. Krasna akcija rezultirala je zgoditkom Concija za 5:5, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Sinj ponovno bolji, ali pritom ne koristi nekoliko odličnih prilika i to mu se zamalo obilo o glavu. Nešto kasnije Grčić je zaradio žuti karton pa su domaći s igračem više navalili svim silama, ali Sinj se sjajno i organizirano brani.

A onda, kad se očekivao kraj, erupcija oduševljenja u sinjskim redovima. Jurnuli su igrači Sinja u posljednji napad, domaći napravili kaznu iz koje je majstorski pogodio Klarić-Kukuz za konačnu pobjedu od 8:5.

Ovu pobjedu ragbijaši Sinja posvetili su nedavno preminuloj članici kluba i majci svog suigrača Nikole, Nadi Pavlović.

Rezultat:
Zagreb – Sinj 5:8 (5:5)

Za Sinj su igrali:
S. Žigo, S. Brčić, I. Jukić, M. Miloš, B. Munivrana, Penić, T. Miloš, S. Tomić, B. Vučemilo, I. Prološčić, N. Efendić, I. Klarić-Kukuz 3, M. Grčić 5, F. Gugić, M. Filipović-Grčić, Širović, T. Šolto, A. Tomašević.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh