Razbijeni koš i edukativna tabla na izvoru Gorućice

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopad, 2018

Čitatelj Ferate poslao nam je tekst i fotografije koje svjedoče o još jednom vandalizmu neodgovornih pojedinaca ili skupina.

Sinjanin Josip M. prije dva dana uputio se u šetnju do izvora potoka Gorućica, gdje je, kako kaže, ostao zatečen vidjevši razbijeni drveni koš za otpatke i edukativnu tablu s podacima o izvoru Gorućica. Kako bi upozorio javnost i nadležne, poslao nam je dopis, u kojem između ostaloga stoji:

‘Poznata je činjenica da je izvor Gorućice stanište mnogih ptica i životinja. Ujedno to jedno od omiljenih izletničkih destinacija brojnih Sinjana i ljubitelja prirode, posebno sinjskih izviđača. Međutim, očito je takva prirodna ljepota zasmetala nekome, pa je želi u negativnom smislu promjeniti, njemu na dušu. Izvor Gorućice je stanište mnogih ptica i životinja od kojih sam i sam vidio škanjca, šojke, djetlića, patke i druge. Nadam se da će nadležne službe brzo reagirati i popraviti načinjenu štetu, odnosno ponovno označiti i opremiti prostor izvora Gorućice. Isto tako bilo bi lijepo kada bi se okoliš oko samog izvora češće uređivao…’

Print Friendly
Facebook
Na vrh