Rebalansom proračuna SDŽ Cetinskoj krajini osigurano 2,2 milijuna kuna

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipanj, 2018
zupanijska_skupstina

Vijećnici Splitsko-dalmatinske županije na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine prihvatili su prvi rebalans ovogodišnjeg županijskog proračuna, kojim su osigurana i sredstva za projekte na području Cetinske krajine. Za sufinanciranje gradnje sportske dvorane u Sinju, nogostup u Gali i uređenje okoliša Gimnazije u Sinju osigurano je 2,2 milijuna kuna.

Za sinjsku gradsku sportsku dvoranu Ivica Glavan Ićo rebalansom proračuna Županija je osigurala milijun kuna.

‘Naš je nekakav zajednički dogovor na početku gradnje dvorane bio da ćemo sudjelovati u financiranju dijela troškova. Doduše, tada su se spominjale značajno manje cifre, ali obećali smo da ćemo izgradnju sufinancirati s 1,5 milijuna kuna. Županija je već ranije Gradu Sinju za dvoranu uplatila 400 tisuća kuna, a nakon ovoga milijuna kuna, vjerujem da ćemo naknadno osigurati još 100 tisuća kuna i tako u cijelosti ispoštovati taj dogovor’, kazao je dožupan Luka Brčić.

Rebalansom županijskog proračuna osigurano je i 800 tisuća kuna za dovršetak izgradnje nogostupa Gala – Otok na području općine Otok. Tako je Županija, uz do sada osigurana 1,2 milijuna kuna za navedeni nogostup, u cijelosti osigurala sredstva za radove vrijedne oko 2 milijuna.

Županija je osigurala i 400 tisuća kuna za uređenje dvorišta Gimnazije Dinka Šimunovića.

Osim toga, rebalansom proračuna Županija je osigurala dodatnih 2,5 milijuna kuna za kupnju obveznih udžbenika za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač Županija splitsko-dalmatinska. Za ovu namjenu osigurano je 11,8 milijuna kuna.

‘Prema našim izračunima, ta sredstva će biti dovoljna za kupnju svih obveznih udžbenika osnovnoškolcima, a koliko će nas točno stajati, znat ćemo nakon obavljene javne nabave. Novi udžbenici će, u dogovoru sa školama, dočekati učenike na klupama prvoga dana iduće školske godine. U ovaj segment nisu uračunati tehnički materijali i radne bilježnice’, kazao je dožupan Brčić, koji je istaknuo kako je preporuka Županije da jedinice lokalne samouprave u svojim proračunima osiguraju sredstva za kupnju svih tehničkih materijala i radnih bilježnica.

Splitsko-dalmatinska županija povećala je i stavku za Muzej Cetinske krajine i to za 110 tisuća kuna, pa će Županija na godišnjoj razini u radu Muzeja participirati s oko 2,5 milijuna kuna.

Dožupan Luka Brčić istaknuo je kako su povećana i sredstva za program razvoja poljoprivrede, odnosno pomoć malim obrtnicima – poljoprivrednicima i to za oko 900 tisuća kuna, pa ta stavka sada iznosi oko 4,8 milijuna kuna.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh