‘ReGeneracija’ u Gradskom kinu Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopad, 2019
skup

U organizaciji udruge Sinjski urbani kulturni pokret i Kulturno umjetničkog središta Sinj sutra će u 19 sati u Gradskom kinu Sinj biti prikazan nagrađivani dokumentarni film ‘ReGeneracija’.

Film Emira Kapetanovića ‘Re:generacija’ prvi je bosanski film prikazan u zgradi Ujedinjenih naroda. Film je prošao veliku američku i bosansku turneju, a između ostalog prikazan je i američkim studentima na prestižnom sveučilištu ‘The George Washington University’.

Dokumentarac prati deset bosansko-hercegovačkih mladića i djevojaka koji se nazivaju ‘ambasadorima pomirenja’ (sastoje se od Srba, Hrvata i Bošnjaka), a koji se suočavaju s nasilnom prošlošću svoje države i vizijom njezine mirne budućnosti. Putujući kroz zemlju i slušajući priče starijih – ratnih veterana, preživjelih, političara, religijskih vođa i aktivista u zajednici – oni će zajedno pokušati pronaći nadu u tragediji. Međutim, stvari im ne idu u prilog: politička korupcija, etno-nacionalizam, traume i nezaposlenost mladih čine optimizam izuzetno teškim za pronaći. Ipak, ambasadori su odlučni ne odustati jedno od drugog, niti od zemlje koju vole.

skup

Ulaz je besplatan!

Print Friendly
Facebook
Na vrh