Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu za vikend

Autor/ica
Objavljeno: 17 prosinac, 2018

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave splitsko –dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu s ciljem povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Provedenom kontrolom evidentirano je 336 prekršaja od kojih se 115 odnosilo na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, 44 na vožnju pod utjecajem alkohola, 40 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a 14 prekršaja odnosilo se na nepropisnu uporabu mobitela u vožnji. Isto tako aktivnosti nadzora prometa bile su usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, te je evidentirano 17 prekršaja koje su počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ od čega najviše u odnosu na nedopuštenu koncentraciju alkohola.

U istom vremenu na području ove Policijske uprave zabilježeno je 26 prometnih nesreća od kojih 19 s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Print Friendly
Facebook
Na vrh