Rukometni super derbi: Sinj i Petason Vranjic u borbi za naslov i Prvu ligu!

Autor/ica
Objavljeno: 12 travanj, 2019

Posljednje kolo Druge rukometne lige jug za žene ove subote nudi obračun za prvo mjesto i ulazak u najviši rukometni razred. Sinj je domaćin Petason Vranjicu, a obje ekipe za sada imaju po jedan poraz i daleko su i bodovima i kvalitetom u odnosu na ostatak društva.

Već je i prije prvenstva bilo jasno da će njihov međusobni ogled biti presudan u bitci za naslov, a ždrijeb je htio da se to dogodi baš u posljednjem kolu. Nije nevažno spomenuti kako je Sinj slavio u njihovom prvom dvoboju, zbog čega mu za naslov igra i neriješen rezultat.

Jasno, trener Sinja Josip Borozan niti ne pomišlja na takve kalkulacije, jer svjestan je da će se i suparničku ekipu nešto pitati:

“Vranjic je ekipa koju treba respektirati, jer nisu one ništa slabije od nas, iako smo mi slavili u tom prvom dvoboju. Nama je najbitnije da su sve cure zdrave, sve su na broju i zapravo imamo slatke brige koga uvrstiti u zapisnik.”

Sinj je i prošle godine imao sličnu situaciju, samo s tom razlikom što je na drugoj strani parketa stajala pločanska Dalmatinka koja je u završnici imala više koncentracije i na kraju se domogla naslova te promocije u viši rang.

“Prošla godina je bila dobra škola, mi smo nekako izgorjeli u toj utakmici koja je bila prilično atipična, ali sada smo i više nego motivirani da konačno ostvarilo plasman u elitni rukometni razred.”, naglasio je Borozan.

Jednake želje i planove imaju i u suparničkim redovima. Petason Vranjic je pojačao svoje redove i, kako kaže trenerica Suzana Ćoko Vulikić, spreman je za veliki derbi:

“Veselim se ovoj utakmici, jer najpoštenije je da u međusobnom okršaju odlučimo o prvaku. Kvaliteta je po mom mišljenju podjednaka, oni imaju neke iskusne igračice, mi također i mislim da će nijanse odlučivati. Mi vjerujemo u sebe, naravno da želimo povratak u prvoligaško društvo, ali u svakom slučaju nas očekuje pravi derbi dvije najbolje ekipe.”

Susret u Sinju igra se ove subote s početkom od 19,00 sati.

Print Friendly
Facebook
Na vrh