SDP: Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječanj, 2019

Sinjski SDP danas se priopćenjem koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora stranke Nikola Vučković, kritički osvrnuo na poništenje natječaja za radno mjesto voditelja Odsjeka za komunalne poslove Grada Sinja.

“Povodom jučerašnje odluke v.d. pročelnice Jelene Kekez Poljak o poništenju javnog natječaja za prijem u službu u Grad Sinj, na radno mjesto voditelja Odsjeka za komunalne poslove na neodređeno vrijeme, smatramo da se radi isključivo o politički motiviranoj odluci.

Iz šture odluke pročelnice ne može se iščitati razlog zbog kojeg je natječaj poništen, međutim znamo od ranije da je u užem izboru preostalo dvoje kandidata koji su pristupili testiranju. Bolji rezultat od 57% ostvario je kandidat koji nije bio po volji vladajućoj garnituri u Gradu Sinju i zbog toga je natječaj poništen. Zanimljivo da je drugi kandidat, koji je ostvario 37,5% na testiranju, svojevremeno bio i kandidat na listi Nezavisne liste Stipislava  Jadrijevića na prošlim lokalnim izborima.

Već duže vrijeme upozoravamo na nedemokratsku praksu vladajućih prilikom zapošljavanja u gradske službe i tvrtke u vlasništvu grada. Ovakvom negativnom selekcijom ne dovodi se u pitanje samo funkcioniranje i budućnost grada, već se i šalje poruka svima koji nemaju političku zaleđinu da nemaju što tražiti na natječajima koje objavljuju Grad Sinj, ustanove i tvrtke u vlasništvu grada. Pred očima sinjske javnosti odvija se partitokracija kakve se nebi postidjeli ni najgori nedemokratski režimi. U Sinju sve od izbora člana sportske udruge, pa do izbora kooperanata na gradskim poslovima ili zapošljavanja prolazi kroz stranački filter kroz koji ne mogu proći oni koji nisu odani i to je ono protiv čega se moramo boriti.

Ovim putem osuđujemo ovakvo ponašanje gradske vlasti i tražimo očitovanje o razlozima i svim okolnostima u vezi s poništenjem javnog natječaja. Ovakvo stranačko pogodovanje je prevršilo svaku mjeru i razvoj demokratskog društva jednakih šansi za sve u Sinju nema izgleda dok je na vlasti NL Stipislava Jadrijevića.

„Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu“ – natpis je na vratima pakla iz Danteove Božanstvene komedije, a mogao bi se s pravom primijeniti i na vratima sinjske gradske uprave.”

Print Friendly
Facebook
Na vrh