Sikirica se vratio u Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 1 lipanj, 2017
sikirica

Izvor: KUS Sinj

Kulturno umjetničko središte, odnosno Galerija Sikirica, završilo je svoje gostovanje u Zavičajnom muzeju Biograda na moru.

Djelatnici KUS-a vratili su skulpture iz opusa ‘Stipe Sikirica – kipar alke’ koje su bile postavljene na izložbi u muzeju Biograda na moru od 10. siječnja ove godine do kraja svibnja.

‘Odlična organizacija i vrlo uspješno predstavljanje naše ustanove i Sinja u atraktivnom, turističkom Biogradu na moru. Više od 1200 posjetitelja, među kojima je bio i dobar dio inozemnih turista, u četiri mjeseca su posjetili našu izložbu. Na info pultu smo osim kataloga izložbe ponudili i promidžbene tiskane materijale Turističke zajednice Grada Sinja, Muzeja Sinjske alke i drugo vezano za naš grad, tako da smo kulturnu ponudu obogatili i turističkom informacijom. Uspostavljen je kontakt s biogradskim kulturnim djelatnicima i sigurno ćemo nastaviti suradnju razmjenom programa’, rekao je v.d. ravnatelj KUS-a Vitomir Perić.

Stalni postav Galerije Sikirica sigurno je stigao u Sinj i djelatnici KUS-a će nakon Dana Alke i Velike Gospe, kada KUS priprema niz zanimljivih programa i izložbi u prostoru Galerije, vratiti postav u prostor.

Print Friendly
Facebook
Na vrh