Sinj: Dan otvorene Franjevačke klasične Gimnazije

Autor/ica
Objavljeno: 18 svibanj, 2018
franjevacka

Jedna od najstarijih srednjoškolskih obrazovnih ustanova u Dalmaciji i prva u Dalmaciji s hrvatskim nastavnim jezikom, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju, sutra, 19. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati organizira Dan otvorene gimnazije.

Gostujući u programu Hit radija ravnatelj gimnazije fra Blaž Toplak je istaknuo:

‘Onim učenicima koji su zainteresirani za gimnaziju, ali ne samo njima koji žele pohađati franjevačku gimnaziju, nego i drugim učenicima savjetujem da dođu i vide kakvi su to prostori, kako je škola opremljena, a bit će i jedan dio učenika koji će biti na raspolaganju i dio profesora koji će ih dočekati i odgovarati na njihova pitanja i sve ono što ih zbude zanimalo u vezi škole i školovanja.’

Toplak je naglasio kako se u školskoj godini 2018./19. upisuje dva razredna odjela, klasični i jezični po 24 učenika, odnosno u gimnaziju će se moći upisati 48 učenika.

‘Ova je godina i godina velikog jubileja, a to je 180 godina od osnutka gimnazije’, istaknuo je fra Blaž Toplak.

Uz Dan otvorene Gimnazije, za kraj godine, točnije u zadnjem zimskom razdoblju pred blagdane, gimnazija će provoditi aktivnosti besplatne pripreme učenika za državnu maturu.

‘Profesori će hrvatski, engleski, matematiku, eventualno gdje ima malo više zainteresiranih i izborni predmet, kroz taj tjedan spremati učenike koji se žele besplatno pripremiti. Bit će ljeto, roditeljima će biti olakšanje, a provincija će stati iza svih tih zahvata da učenicima omogućimo i olakšamo školovanje, bolje rečeno da im omogućimo manji stres i pripremu za maturu. Vjerujem da to može biti dodatni stimulans učenicima ako se žele odlučiti za upis i dolazak u Franjevačku klasičnu gimnaziju.’

Uz ove aktivnosti nastavlja se i zanimljiva aktivnost dramske sekcije koja će po sedmi put ove godine izvesti predstavu ‘Ognjište’ Mile Budaka, a to će biti večeras u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu.

gimnazija
Print Friendly
Facebook
Na vrh