Sinj: HZZ predstavio potpore za samozapošljavanje

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljača, 2019

U Vijećnici Grada Sinja danas je predstavljena mjera HZZ-a za samozapošljavanje. Radi se o državnoj potpori koja se dodjeljuje nezaposlenim osobama, prijavljenima u evidenciju Zavoda, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla.

Na prezentaciji se okupilo 60-tak nezaposlenih osoba koje su u evidencijama ispostava Zavoda za zapošljavanje u Sinju i Trilju. Mjeru potpore za samozapošljavanje predstavio je Marin Kanaet, savjetnik u HZZ-u Split.

Ovu mjeru mogu koristiti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda, koje su prošle savjetovanje vezano uz samozapošljavanje. Isto tako, mjera se može koristiti i u slučaju kada se više osoba, koje zadovoljavaju prethodni uvjet, udružuje u zajednički poduzetnički pothvat. Novost je da potporu za proširenje poslovanja može koristiti i poslovni subjekt koji je već ostvario potporu za samozapošljavanje i čije su ugovorne obveze istekle, te je dokazao da je ispunio sve obveze prema Zavodu. Ova mjera traje 12 mjeseci, a subvencija iznosi od 55 do 275 tisuća kuna, ovisno o djelatnostima za koje se traži potpora.

Tijekom prezentacije bilo je govora o ispunjavanju kriterija za korištenje potpore i drugim pojedinostima vezanim za ovu temu. Nakon prezentacije uslijedila je rasprava u kojoj su nezaposleni građani iznosili svoje ideje o samozapošljavanju i načinima na koje ih mogu provesti u realizaciju. Nezaposneni su za sva daljnja pitanja vezana za ovu temu upućeni na svoje savjetnike u ispostavama HZZ-a u Sinju i Trilju te na stručne osobe na Zavodima koje su zadužene za provedbu mjere za samozapošljavanje.

Print Friendly
Facebook
Na vrh