Sinj: Još uvijek otvoreno javno savjetovanje o Prijedlogu Odluke o komunalnom redu

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpanj, 2019

Još tri dana otvoreno je javno savjetovanje o Prijedlogu Odluke o komunalnom redu Grada Sinja.

Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Sinja u cilju donošenje nove Odluke o komunalnom redu.

Građani zainteresirani za postupak donošenja Odluke svoje komentare mogu upisti do nedjelje, 14. srpnja na Obrazac sa sudjelovanje u nacrtu općeg akta, koji je objavljen na internetskim stranicama Grada.

Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi. Prijedlog Odluke o komunalnom redu trebao bi se koncem ljeta ili početkom jeseni naći i pred gradskim vijećnicima.

Odluka o komunalnom redu jedan je od najvažnijih dokumenata koji Sinjani dugo očekuju. Njome bi se trebali riješiti gotovi svi bitni komunalni problemi u Sinju, pogotovo u centru grada.

Ovom Odlukom su propisane odredbe o uređenju naselja – uređenje vanjskih dijelova zgrada, okućnica, dvorišta zgrada i ograda, određivanje uvjeta za postavljanje tendi, reklama, plakata, spomen-ploča na građevinama i druge urbane opreme te klimatizacijskih uređaja, dimovodnih instalacija, zajedničkih antenskih sustava i drugih uređaja na zgradama.

Odlukom o komunalnom redu propisane su i odredbe o uređenju i korištenju površina javne namjene i zemljišta u vlasništvu Grada Sinja za gospodarske i druge svrhe; uvjetima korištenja javnih parkirališta, nerazvrstanih cesta i drugih površina javne namjene za parkiranje vozila; sanitarno komunalne mjere; održavanje čistoće i čuvanje površina javne namjene; prikupljanje, odvozu i postupanju s prikupljenim komunalnim otpadom; uklanjanju snijega i leda; uklanjanju protupravno postavljenih predmeta; mjerama za provođenje komunalnog reda; a njome su predviđene i kazne za učinjene prekršaje.

Print Friendly
Facebook
Na vrh