Sinj: Kazalištarci oduševili komedijom ‘Adio pameti’

Autor/ica
Objavljeno: 31 svibanj, 2019

Foto: Petar Malbaša

Glumci Sinjskog pučkog kazališta sinoć su pred brojnom publikom u Gradskom kinu Sinj premijerno izveli predstavu Ružice Gašeperov ‘Adio pameti’.

Riječ je o komediji koja govori o umirovljenom profesoru Ivanu Pelegriniju, koji je, unatoč svojim godinama, osoba živa duha, iskrena i oštra jezika, čiji svakodnevni pokušaji da izađe iz dosadne kolotečine često rezultiraju skandalima. Tek na kraju shvatimo da je Ivan, unatoč živosti koja vlada oko njega, jako osamljena i tužna osoba koja se teško snalazi u životu bez svoje pokojne supruge Marte.

Priča počinje kada se Ivan, nakon bijega iz staračkog doma, vraća kući u kojoj živi s dvoje od svoje četvero djece, sinom i kćeri koji ga ne razumiju.

Premijeru predstave ‘Adio pameti’ Sinjskog pučkog kazališta iz publike je pratila i autorica Ružica Gašperov.

‘Jako sam zadovoljna svime. Do suza sam se smijala na tekst koji sam pisala i koji mi je poznat. Energija glumaca stvarno je bila izvanredna, režija je bila izvanredna. Nemam niti jedne zamjerke, baš mi se svidilo. I publika je jako dobro reagirala na sve. Doduše, bilo je psovki, pa su se djeca smijala, ali to je viša sila’, kazala nam je nakon predstave Ružica Gašperov.

Iako je riječ o komediji, predstava ima jednu vrlo ozbiljnu poruku.

‘Stariji ljudi, koliko god izgledali veseli, oni su ipak u duši usamljeni, ako su ostali sami. Mlađa generacija može biti uz njih, ali oni su samo uz njih, ne mogu živjeti njihove živite zajedno s njima’, kazala nam je Gašperov.

Režiju i scenografiju potpisuje Željko Viculin, a glavne uloge igrali su Lovrin Tomašević, Diana Rančić, Ante Vrca, Marko Bešlić, Ljiljana Živalj Budimir, Marija Mandac, Dinko Franchini i Ana Bota.

Print Friendly
Facebook
Na vrh