Sinj: Ministar Marko Pavić predstavio program ZAŽELI

Autor/ica
Objavljeno: 12 travanj, 2018

Foto: CERURA HR

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić posjetio je jučer Sinj, gdje je u Alkarskim dvorima predstavio program ‘ZAŽELI’.

Podsjećamo, Centar za ruralni razvoj CERURA HR iz Sinja provodi projekt ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajni’ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda – program ZAŽELI zapošljavanje žena, u okviru kojeg će zaposliti 34 žene starije od 50 godine koje će 2 godine pružati usluge starijim i nemoćnim osobama. Za navedeni projekt Ministarstvo rada i mirovinskog sustava CERURA-i je odobrilo oko 5,9 milijuna kuna.

Okupljene u Alkarskim dvorima pozdravili su predsjednik CERUR-e Stipe Efendić, domaćini – gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i dopredsjednik Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Govoreći o programu ZAŽELI, ministar Pavić je između ostalog kazao kako je program postigao izniman uspjeh.

‘Krenuli smo sa 400 milijuna kuna, digli smo na punu milijardu kuna. Želimo zaposliti ukupno 7 tisuća žena koje će se brinuti o 35 tisuća starih kućanstava. One će pomagati u kućanstvu, ali isto tako će svaka dobiti po tisuću eura za obrazovanje. Ono što mi je jako drago i zbog čega smo danas u Sinju je to da je Splitsko-dalmatinska županija treća po prijavama županija što se tiče programa ZAŽELI. Ukupno 104 milijuna kuna imamo prijava i sada ubrzano procjenjujemo projekte, kako bi ih što prije ocijenili i dodijelili sredstva’, naglasio je Pavić.

Predstavljajući projekt ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ predsjednik CERURA-e Stipe Efendić kazao je kako je glavni cilj projekta omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u Cetinskoj krajini koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

‘Danas smo, nakon mjesec i pol dana rada, izabrali 34 žene koje su ušle u najuži izbor i koje će biti osposobljene za njegovateljice. Početkom srpnja počinju raditi kao njegovateljice u vremenu od 2 godine i pružat će usluge po četiri korisnika na području Cetinske krajine’, kazao je Efendić.

Osim CERURA-e, svoje projekte na program ZAŽELI prijavile su i jedinice lokalne samouprave s područja cetinskog kraja. Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac očekuje kako će projekt Grada Sinja uskoro biti odobren.

‘Od točaka evaluacije mi smo prošli dvije, očekujemo da projekt prođe. Ovom prilikom čestitam gospodinu Efendiću i 34 dame koje će svojim zapošljavanjem imati dvostruku korist – osim što će s jedne strane biti zaposlene, s druge strane pomoći će našim starijim i nemoćnim.’

Foto: CERURA HR

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh