Sinj: Nezaposlenost u listopadu porasla za 7 posto

Autor/ica
Objavljeno: 14 studeni, 2017
sinj_panorama2

Tijekom listopada nastavljen je mjesečni rast nezaposlenosti na području grada Sinja.

Očekivano, završetak turističke sezone Sinju je donio povećanje nezaposlenosti. Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem listopada evidentirano je 1.865 nezaposlenih Sinjanki i Sinjana, što je za 123 osobe ili 7 posto više nego u rujnu. Ipak, mjesečni rast nezaposlenosti nije ugrozio njen pad na godišnjoj razini. U odnosu na prošlogodišnji listopad, nezaposlenost na području Sinja smanjena je za 14 posto.

Sve je više nezaposlenih žena, koje u listopadu čine 63 posto nezaposlenih. Veliki udio i dalje zauzimaju osobe mlađe od 30 godina, kojih je prošlog mjeseca u evidenciji nezaposlenih registrirano 532. Između ostalih, u potrazi za poslom je 250 visokoobrazovanih, 203 osobe koje na posao čekaju duže od 3 godine te 173 hrvatska branitelja.

Prošlog mjeseca u evidenciju nezaposlenih ušlo je 305 osoba, od čega je njih 237 došlo iz radnog odnosa ili drugih poslovnih aktivnosti. U istom periodu s HZZ-a su se odjavile 183 osobe, od čega je njih 120 pronašlo posao, a ostali su brisani iz administrativnih razloga.

Facebook
Na vrh