Sinj: Održana 14. sjednica Gradskoga vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipanj, 2018
gradsko_vijece¸4_01

Sinjski gradski vijećnici danas, 11. lipnja održali su 14. sjednicu Gradskoga vijeća, kojom je predsjedao zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Zvonko Maras (NL dr. Jadrijevića).

Sjednici je nazočilo 18 vijećnika. Nisu joj nazočili vijećnici HDZ-a Anđelko Bilandžić i Zoran Milan te vijećnik Mosta Milan Jukić.

U okviru sjednice, koja je počela u 17 sati, a završila u 19,10 sati raspravljeno je 7 točaka Dnevnoga reda.

U okviru aktualnog sata postavljena su 25 vijećnička pitanja.

Potom je usvojeno Izviješće mandatne komisije, koja je utvrdila da je 6. lipnja HDZ-ova vijećnica Antonija Radić zamrznula svoj vijećnički mandat te će je u Gradskom vijeću mijenjati vijećnik Ivan Runje, koji je danas svečano prisegnuo.

Usvojeno je i Izviješće Odbora za izbor i imenovanja, koje je razriješilo Antoniju Radić dužnosti člana u odborima Gradskoga vijeća i na njeno mjesto predložilo Ivana Runju.

Vijećnici su upoznati i s Prijedlogom Rješenja o razrješenju predsjednika Gradskoga vijeća Grada Sinja zbog podnošenja ostavke. Podsjećamo, Joško Kontić podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradskoga vijeća Grada Sinja 5. lipnja zbog, kako je naveo, nefunkcionalnosti predstavničke većine.
U okviru 6. točke Dnevnoga reda ‘Prijedlog Rješenja o izboru predsjednika Gradskoga vijeća’ Odbor za izbor i imenovanja utvrdio je kako nije stigao niti jedan prijedlog za predsjednika Gradskoga vijeća. Tijekom rasprave niti jedna politička opcija nije se izjasnila o prijedlogu za predsjednika Gradskoga vijeća.

Vijećnicu su na znanje primili Informaciju o radu Muzeja Cetinske krajine Sinj u 2017. godini.

Print Friendly
Facebook
Na vrh