Marino Trans

Sinj: Plesni centar Vila pokreće školu plesa

Autor/ica
Objavljeno: 17 siječnja, 2020
pc vila

U Sinju uskoro, točnije 1. veljače počinje škola plesa.

Novoosnovani plesni centar Vila za polaznike je pripremio program učenja standardnih, društvenih i latinsko-američkih plesova.

‘Naši satovi otvoreni su svim zaljubljenicima u plesni izražaj i onima koji to tek namjeravaju postati – djeci i odraslima, starim i mladima, početnicima i naprednima, rekreativcima i profesionalcima. Plesanjem ćete postići potpunu ravnotežu i sjedinjenje tjelesnog, duševnog i mentalnog zadovoljstva. Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže’, poručuju u PC Vila.

Škola plesa održavat će se u dvorani na dnu Pijace, Šetalište Alojzija Stepinca 6-8, a Sinjane će plesu podučavati iskusni instruktori. Gabriel je plesač s dugogodišnjim iskustvom. Započeo je kao student klasičnog plesa, nastavio kao plesač u plesnoj skupini, a kasnije je pod vodstvom učiteljice Lea Jesus Garcia iz New York-a plesao na međunarodnim festivalima kao izvođač i instruktor. Izravnom vezom iz New York-a s jednom od Mambo-ovih legendi imao je priliku naučiti i prenijeti jedan od najstarijih stilova New Yorka, NY Salsa Mambo Palladium Style, Chachacha i Boogaloo. Nakon nekoliko godina u Slovačkoj i susjednim zemljama, pet godina predaje u svom drugom domu u Hrvatskoj u Splitu. Instruktor senzualnog Tanga je Toni Krasnić koji predvodi udrugu Tango Barone. Tango Barone njeguje stil Argentinskog tanga iz zlatnog doba argentinskog tanga 40-tih godina 20-tog stoljeća, popularno nazvan stil Tango Porteno.

Kako bi program plesne škole predstavili građanima, ispitali koliki je interes Sinjana za ples te kako bi se zainteresirani upoznali s instruktorima, vodstvo PC Vila organizira besplatnu radionicu koja će se održati sutra, 18. siječnja u sportskoj dvorani OŠ Fra Pavla Vučkovića. Radionica za plesove Engleski Valcer, Bečki Valcer, Foxtrot, Disco Fox, Jive održat će se od 10 do 11,30 sati, za plesove Samba, Rumba, Cha Cha Cha, Salsa, Bachata od 14 do 15,30 sati, a radionica za tango održat će se od 16 do 17,30 sati.

Prijave za radionice i plesnu školu mogu se obaviti putem facebook stranice https://web.facebook.com/PlesniCentarVila/

Plakat
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh