Sinj: Rujan donosi porast nezaposlenosti

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujan, 2018
hzz_sinj01

U kolovozu je nastavljen pad nezaposlenosti na području grada Sinja, no u prvih dvanaest dana rujna, u odnosu na prošli mjesec, nezaposlenost je porasla.

Prema službenim podacima HZZ-a prošli mjesec evidentirana je 1.441 nezaposlena osoba, što je za 6 osoba manje nego u srpnju.

Prošlog mjeseca u evidenciju je prijavljeno 139 novih osoba, a mjesec dana ranije 163. Što se tiče odjava, u kolovozu je sa HZZ-a brisano 146 osoba, od čega 62 zbog zapošljavanja i drugih poslovnih aktivnosti, a čak 84 zbog administrativnih razloga, među kojima je i 7 osoba koje su izašle iz radne snage. Mjesec dana ranije, u srpnju je iz evidencije brisano 199 osoba.

Kako se približava kraj turističke sezone, na Zavodu se očekuje sve veći broj prijava, a sve manje odjava iz evidencije nezaposlenih. Tako je u prvih dvanaest dana ovoga mjeseca na HZZ-u broj nezaposlenih Sinjana, u odnosu na kolovoz, porastao za 21 te ih je s današnjim danom 1.462. Iz HZZ-a ističu kako taj broj nije konačan te da se do kraja mjeseca u evidenciji očekuje i dio povratnika s turističke sezone te manji broj onih koji se u evidenciju prijavljuju nakon završenog redovnog školovanja.

Print Friendly
Facebook
Na vrh