Marino Trans

Sinjani na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih u Vinkovcima i Vukovaru

Autor/ica
Objavljeno: 31 kolovoza, 2019
vukovar

Jučer, 30. kolovoza je u Vinkovcima, pod sloganom ‘Gdje su naši najmiliji? Pomozite nam da ih pronađemo’, obilježen Međunarodni dan nestalih osoba .

Program obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba započeo je polaganjem vijenaca i molitvom kod Spomen križa na Gradskom groblju. Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja ‘Hrvatska majka’ Vinkovci, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, izaslanici predsjednice Republike, Hrvatskog Sabora i Vlade RH Ante Deur, saborski zastupnik Mladen Karlić i ministar branitelja Tomo Medved, kao i izaslanstva Vukovarsko – srijemske županije, Grada Vinkovaca, Grada Vukovara, Grada Zagreba i Hrvatskog crvenog križa. Vijence su po prvi puta položili i na obilježavanju sudjelovali članovi Udruge obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Sinja i Cetinskog kraja.

vinkovci

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svom govoru poručio je kako je za Hrvatsku pronalazak nestalih u Domovinskom ratu prvorazredno humanitarno pitanje te ponovio kako u tome izostaje suradnja Srbije. U protekle tri godine pronađeni su odgovori o 108 sudbina, a Hrvatska traga za 1892 nestale osobe u Domovinskom ratu.

Sinjani su danas posjetili Vukovar gdje su obišli mjesta pogibije sinjskih vitezova Ivice Poljaka Sokola i Andrije Alčića koji su dali svoje živote braneći Vukovar. Ovom prigodom obišli su Memorijalno groblje, Ovčaru, Vukovarsku bolnicu, gdje su također polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili se vukovarskih heroja u Domovinskom ratu.

vukovar

dav

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh