Marino Trans

Sinjanka Romana Bulj na pripremama za SP u sjedećoj odbojci

Autor/ica
Objavljeno: 4 srpnja, 2018
odbojka_sjedeca

Dugogodišnja reprezentativka, članica Udruge tjelesnih invalida Sinj, Romana Bulj nastupit će na Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci.

U sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje će se održati u Nizozemskoj od 15. do 22. srpnja, Odbojkaški klub invalida Split ponovo je bio domaćin hrvatskoj ženskoj reprezentaciji sjedeće odbojke od 14. do 17. lipnja 2018. godine. Na pripremama je sudjelovala i Sinjanka Romana Bulj, dugogodišnja reprezentativla i članica Udruge tjelesnih invalida Sinj.

Nastup hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci ujedno će biti prvi povijesni nastup na Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci.

Pripreme reprezentacije održavale su se dva puta dnevno u gradskoj športskoj dvorani na Bilankuši u Solinu, pod vodstvom izbornika Mate Dragičevića te pomoćnika izbornika Dragana Maretića i Damira Banića, pod budnim okom fizioterapeuta Stefana Kneżevića.

U sklopu priprema hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija i sportaši OKI Split odigrali su prijateljske utakmice u kojima su se kovale taktike za nadolazeće natjecanje. Ono što treba naglasiti je da su članovi stručnog stożera reprezentacije nastupili kao igrači za obje ekipe u cilju što boljeg sparinga reprezentaciji.

Nakon niza odigranih setova zadnjeg dana priprema reprezentacija je zaslużeno osvojila set protiv domaćina OKI Split. Reprezentativke Lana Rosić, Ivana Pavić, Zora Herceg, Andreja Giba, Anamaria Sabljak, Rużica Pejnović Modrić, Romana Bulj, Maja Drobnjaković i Vlatka Spoljaric pokazale su da mogu i hoće te su u djelo provodile taktičke zamisli vodstva stručnog stożera, na čelu s izbornikom Matom Dragičevićem.

Kvaliteta odnosa i veliko prijateljstvo unutar hrvatske ženske reprezentacije i OKI Splita nastavljeno je i zajedničkim bodrenjem hrvatske nogometne reprezentacije na prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Reprezentaciju su posjetili i uručili prigodne darove članovi predsjedništva i suradnici Športskog saveza invalida Grada Splita Mijo Bakić, predsjednik, Dragan Maretić, član IO splitskog Saveza, stručni suradnik mag.cin. Hrvoje Kujundżić i kineziterapeut mag.cin. Mate Grčić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh