Marino Trans

Sinjska kultura na turneji

Autor/ica
Objavljeno: 26 travnja, 2014
sinjska_kultura

Sinjske udruge S.K.U.P. i S.U.K. sutra gostuju u Kninu u klubu A3 gdje će prezentirati svoj rad kroz projekt ‘Čuvaj se sinjske ruke’.

Uz brojne aktivnosti koje su do sada organizirali od koncerata, izložbi, projekcija filmova i raznih društvenih akcija na ulicama Sinja, dana 27.4. u Kninu će održati prvi dan svoje Clubture turneje.

Članovi navedenih udruga čija je namjera ostanak u Sinju i zalaganje za njegov kulturni razvoj, ostanak mladih, kao i povratak onih koji su Sinj napustili, predstaviti će svoj dosadašnji rad, aktivnosti, buduće planove, te se nastojati povezati sa srodnim udrugama iz Knina.

Druženje će započeti u 16:30 popodnevnom projekcijom filma Borisa Ivkovića (poznatijeg pod imenom Bore Lee) Duboki tragovi zla. Od 18:30 slijedi prezentacija sinjskih udruga mladih S.U.K. (Sinjska umjetnička komuna) i S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret), te časopisa UGLAS (Umjetničko glasilo Sinja) koji se bavi svim vrstama umjetnosti i društvenim pitanjima, te aktivizmom. Tijekom gostovanja predstavljati će se Sinjska glazbena scena kroz slušaonu i video projekcije spotova sinjskih glazbenih sastava. Finale večeri će biti od 20 sati uz nastup sinjskog benda M.O.R.T. Voditelj projekta je tajnik S.K.U.P.-a Mate Maleš.

Ovo nije prvi put da Udruge imaju suradnju s Clubtureom. 2012.g. održana je turneja ”Nećemo u smeće” u Sinju, Splitu i Imotskom pod voditeljstvom Dragane Modrić gdje je ostvarena suradnja s Info zonom, Udrugom mladih Imotski, te Neafirmiranom umjetničkom scenom Split.

Donatori su: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

Clubture je neprofitna i participativna mreža organizacija, koja radi na osnaživanju nezavisnog kulturnog sektora. Glavne aktivnosti mreže usmjerene su programskom povezivanju, podizanju javne vidljivosti i poticanju organizacijskog razvoja. Osmišljen je kao katalizator intenzivnog i dugoročnijeg jačanja i povezivanja nezavisne kulturne scene u suradničku mrežu koju tvori niz neprofitnih, vaninstitucionalnih organizacija, njihovih klubova te inicijativa, temeljna ideja im je kultura kao proces razmjene.

Ulaz na ovo cjelodnevno druženje je besplatan.

 

Facebook
Na vrh