Sinjska Nadcestarija spremna za zimu

Autor/ica
Objavljeno: 13 studeni, 2017
zimska_sluzba_1

U Cisti Provo sutra, 14. studenoga održat će se smotra ‘Zimska služba 2017/2018.’ na kojoj će se izvršiti pregled strojeva i vozila za zimsko razdoblje na području Splitsko-dalmatinske županije.

Obzirom da se već danas, prema najavama meteorologa, u višim predjelima Cetinske krajine, iznad 500 metara nadmorske visine, očekuje snijeg, zanimalo nas je kako se sinjska Nadcestarija spremila za zimsku službu.

Voditelj Nadcestarije Sinj Dinko Rako kazao nam je kako je zimska služba spremna za nadolazeće vremenske prilike.

‘Nadcestarija Sinj ima odgovornost za oko 600 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta. Osigurali smo se dovoljnim količinama sipine, soli i kalcija koji su spremljeni na tri mjesta i to u Otišiću, Tijarici i u krugu Nadcestarije. Za konkretno čišćenje i posipanje cesta na raspolaganju nam je pet kamiona, jedno specijalno vozilo s frezom za utovar i tri mala vozila za sitne intervencije. Iako je sutra smotra opreme i ljudstva zimske službe na razini Županije, mi smo zbog najave pogoršanja vremena za danas i sutra pripremili dežurne službe za intervencije u slučaju potreba’, kazao je voditelj sinjske Nadcestarije Dinko Rako.

Facebook
Na vrh