Marino Trans

Sinjske mažoretkinje otputovale u Munchen

Autor/ica
Objavljeno: 13 srpnja, 2018
mazoretkinje1

Izvor: Sinjske mažoretkinje

Sinjske mažoretkinje, sastavi juniora i seniora, otputovale se u Njemačku u grad München gdje će u subotu 14. srpnja nastupati kao gošće Croatia München mažoretkinja, na prvoj večeri mažoret plesa koja će se održati u Münchenu.

Croatia München mažoretkinje prije pola godine osnovala je upravo jedna od dugogodišnjih članica Sinjskih mažoretkinja, pripadnica zlatne generacije našeg tima Lana Poljak.

Na ideju da osnuje mažoret klub dogodila se u suradnji s hrvatskim nogometnim klubom FC Croatia München, te uz podršku trenerice Sinjskih mažoretkinja Vesne Samardžić. Ideja se pretvorila u stvarnost početkom ove godine kad su Croatia München mažoretkinje krenule s radom, a sad nakon sedam mjeseci treninga organiziraju i svoju prvu večer mažoret plesa.

mazoretkinje2

Sinjske mažoretkinje publici će se predstaviti s ukupno šest koreografija u različitim vrstama mažoret plesa, od kojih ‘Sinj u srcu’ i ‘Cetina i more’ posebno prezentiraju Sinj i cetinski kraj. Osim Sinjskih mažoretkinja gosti večeri će biti Tihomir Bendelja europski i svjetski prvaku u Twirlingu, te Hrvatsko folklorno društvo München.

Ova hrvatska večer bit će prava uvertira u nedjeljnu feštu i zajedničko gledanje povijesnog finala naše nogometne reprezentacije na SP u Rusiji, što će za Sinjske mažoretkinje uistinu biti poseban doživljaj.

‘Ovim putem želimo se od srca zahvaliti Lani Poljak i Croatia München mažoretkinjama na ukazanom povjerenju i pozivu na gostovanje, te im želimo puno uspjeha u budućem radu, i veselimo svakoj budućoj suradnji’, ističe voditeljica Sinjskih mažoretkinja Vesna Samardžić.

mazoretkinje_plakat
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh