Sinjski HSP uputio priopćenje za javnost

Objavljeno: 7 prosinca, 2016
ante_smoljo

Hrvatska stranka prava, podružnica Sinj uputila je priopćenje za javnost u kojem se osvrću na povlačenje prijedlog rebalansa Proračuna sa sjednica Gradskog vijeća. Priopćenje koje potpisuje predsjednik Ante Smoljo prenosimo u cijelosti:

‘Povodom povlačenja prijedloga Proračuna Grada Sinja sa sjednice Gradskog vijeća, gdje je i četvrti put za redom pogođeno, alkarski kazano, u ništa, HSP podružnica Sinj nije iznenađena. To je očekivano, jer je odbijanje rebalansa samo uvertira za neizglasavanje Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu. Naime, kako stvari stoje, oporbene stranke u Gradskom vijeću do sada su bezbroj puta u proteklih 7 godina i 6 mjeseci mogle rušiti gradsku vlast, jer je bilo očito da predizborni plan i program neće biti realiziran, te smatramo da se uveliko radi o političkim prestrojavanju za nadolazeće lokalne izbore. Je li sam tajming dobar za ovakve aktivnosti, to će najbolje ocijeniti građani našega grada, no ostaje činjenica da nije postojala dobra želja vlasti i oporbe o usaglašavanju bitnih stvari koje bi vodile grad Sinj i njegove stanovnike u boljitak, koji nam je i te kako potreban.

Svjedoci smo da sve aktivnosti koje je Grad provodio na čelu s NL dr. Stipislava Jadrijevića nisu bile razvojne za Sinj, a za posljedicu imamo to da je grad u velikim problemima, bez riješenih bivših vojarni, s mizernim brojem zaposlenih u gospodarskoj zoni, s lošom prometnom povezanosti, neriješenim pitanjem hospicija, staračkih domova, preseljenja Gradske uprave, s neizgrađenim veteranskim centrom, nezapočetom gradnjom OŠ Fra Pavla Vučkovića itd.

Svi pokazatelji na političkoj sceni ukazuju nam da se uskoro bliži vrijeme kada će i predloženi Proračun za 2017. godinu biti nepodržan u Gradskom vijeću, što će za posljedicu imati privremeno financiranje Grada i imenovanje povjerenika kojeg imenuje Vlada RH.

Nakon svih događanja u gradu Sinju, za izvršnu vlast slobodno možemo kazati – nit u jedan, nit u dva, nit u sridu već u ništa. Unatoč slaboj dosadašnjoj komunikaciji između pozicije i opozicije želimo svima uputiti jasnu poruku: gospodo, voljom građana ste tu na pojedinim funkcijama, vodite računa o tome u kakvom je stanju Grad Sinj i njegovi stanovnici i u kakvom ćete ga stanju ostaviti nakon isteka vaših mandata.’

Sinj, 7. prosinca 2016. godine,

Hrvatska stranka prava, podružnica Sinj