Sinjski powerlifter Mirko Poljak napada svjetski naslov

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljača, 2019

Sinjski powerlifter Mirko Poljak trenutno je u glavnom dijelu priprema za nadolazeće natjecanje Wuap European Championships – PWL & Bench press & Deadlift koje se održava u Njemačkoj, mjesto Frauneau, krajem petog mjeseca (20. – 23.5.2019.)…

Mladi snagator najavljuje obaranje svjetskog juniorskog rekorda u kategoriji do 140kg, koji trenutno iznosi 215kg u potisku s klupe (bench pressu ). Rekord je postavio M. Viktor iz Mađarske u 2018. godini pod Wuap federacijom.

Napomenimo kako je Mirko prošle godine 2018. podignuo u Slovačkoj 212.5 kg, te kako ga samo nekoliko kg dijeli od svjetske titule. Planirani opener na natjecanju (početna prijavljena težina) će vjerojatno biti 210kg.

S Mirkom ovog puta izlazi na natjecanje još jedan snagator, Zoran Pavić, koji se po prvi puta natječe u disciplini mrtvo dizanje (deadlift) u kategoriji do 125kg, gdje su planirane brojke od 290 kg +.

“Pripreme za ovako velika natjecanja su bolna, tetive se teško oporavljaju od treninga te jedna mala pogreška na treningu može dovesti do ozljede na ovako velikim kilažama “, ističe Mirko.

Treninzi Mirka traju dva sata, šest dana u tjednu, a oporavak od treninga radi toplo hladnim kupkama, optimalnom prehranom te dodacima prehrani (suplementima).

Mirkova težina je trenutno 127kg te kaže kako dnevno njegova kalorijska potražnja za održavanje navedene kilaže prelazi 7000 kcal, što je iznimno mnogo (prosječna osoba treba cca 2000 kcal).

Print Friendly
Facebook
Na vrh