Sjajna večer sjećanja na Stipu Šarića

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoz, 2018
stipi_u_spomen3

Foto: Petar Malbaša

Povodom 10. godišnjice smrti legendarnog sinjskog glazbenika Stipe Šarića, sinoć je u organizaciji Kluba Sinjana Zagreb održana večer sjećanja na ovog legendarnog sinjskog glazbenika pod nazivom ‘Stipi u spomen’.

stipi_u_spomen4

Na početku programa jako emotivno o svom prijatelju, pokojnom Stipi Šariću govorio je prof. Jakov Dukić, a potom je uslijedila prava glazbena poslastica koju su mnogobrojnoj publici priredili brojni sinjski glazbenici. Naime, u prepunim Alkarskim dvorima, u sjećanje na Stipu nastupili su Josip Matanović Mata, Mojmir Čačija, Mile Čačija Čaja, Petar Romac Pejo, Ivan Borović Ban, Dinko Šarić, Stipe Radić, Branko Horvat, Davor Marković Đirli, Joško Delić Zurzi, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Jelka Borković, Iva Ajduković, Ivana Radan Đova, grupe Uzbuna, Luxor i Ljuta kuća, vokalni kvartet Lipe te Stipina supruga Inga Romac Šarić.

stipi_u_spomen2

Po završetku koncerta Inga nam je kazala:

‘Ova večer je ispunila sva moja očekivanja. Bila sam jako iznenađena kad sam čula da Mojmir, Goran i drugi naši stari prijatelji pripremaju nešto ovakvo. Dokle je to još bilo u realizaciji nije se još znalo kad će to točno biti, kako će bit, hoće li uopće biti moguće, a kad sam večeras vidjela koliko se ljudi odazvalo i kako je ova divna publika to prihvatila, stvarno sam prezadovoljna. Vjerujem da nas Stipe od gore gleda i da je i on zadovoljan’, kazala je Inga Romac Šarić.

Sinoć se, Stipi u čast, nakon četrdesetak godina okupio stari Vokalno-instrumentalni sastav Alkar. Evo što nam je kazao nekadašnji ‘alkar’ Mojmir Čačija:

‘Sve se nekako dobro dogodilo u vrijeme kad je naš narod emotivno uzdignut. Bilo je događanja nakon uspjeha nogometne reprezentacije pa su bile velike emocije nakon smrti Olivera, onda su nam emocije opet proradile na prekrasnoj Sinjskoj alki, a imali smo i dva prekrasna koncerta – Klape Gospi Sinjskoj i Klapa Sinj i prijatelji. Večeras je vrhunac svega, ovaj koncert za sve glazbene talente u Sinju. Baš nam je drago da smo večeras mogli odati počast jednom velikom sinjskom glazbenikom, možda najvećem talentu koji se rodio na ovim prostorima’, kazao je Mojmir Čačija.

Večer sjećanja na Stipu Šarića održana je u okviru ‘Dana Alke i Gospe Sinjske’, a program je vodio poznati televizijski voditelj Duško Ćurlić.

stipi_u_spomen1

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh