SOS – ‘Alkarić’ okovan ledom!

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječanj, 2019

Jedna zabrinuta sugrađanka čije dijete pohađa dječji vrtić ‘Alkarić’ u Brnazama, a čiji su podaci poznati redakciji, javila se jutros i obavijestila nas da je prilaz ‘Alkariću’ potpuno neočišćen od snijega i leda.

U svom dopisu istaknula je kako je ovo već treće jutro da su roditelji i djeca ugroženi pri dolasku i odlasku iz vrtića te kako su zbog toga zvali nadležne, međutim, nitko nije došao očistiti zaleđeni prostor oko vrtića.

Slijedom toga, do ‘Alkarića’ se prošetao reporter Ferate Ante Botić te se uvjerio u navode naše sugrađanke. Razgovarao je i s voditeljicom ‘Alkarića’ Dijanom Župić, koja je kazala kako su djelatnice vrtića očistile prilazni put od vrtića do ceste koja vodi prema obližnjem naselju, no samu cestu i prostor uz vrtić nitko nije očistio.

‘Neki dan poslijepodne kolegice su pokušale dozvati ljude koji su ralicom čistili oko Lidla, no oni se nisu odazvali. Naravno, sve je smrzlo i došlo je do problema kada roditelji dovoze djecu u vrtić ili ih odvoze, jer je ovo sada kao bob staza.’

Župić ističe kako je o svemu izvijestila Upravu Dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj, kojem pripada i ‘Alkarić’, a oni su onda zvali Čistoću Cetinske krajine i sinjsku Nadcestariju, no ni tada nitko nije došao očistiti led.

‘Jutros su roditelji počeli reagirati, zvali su i vas, da bi nakon 5 minuta od tog poziva došao kamion s pijeskom i posuli su samo jedan dio ceste prema vrtiću. Kao da ovo dolje ne postoji, kao da naši roditelji s djecom slijeću ispred vrtića i ne moraju se parkirati i hodati po toj poledici’, naglasila je Dijana Župić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh