Sportska dvorana konačno na raspolaganju sportašima

Autor/ica
Objavljeno: 5 studeni, 2018

Sinjska sportska dvorana Ivica Glavan Ićo jutros je otvorila vrata sportašima, a prvi trening u dvorani odradili su seniori Alkara.

Podsjetimo, prilikom otvaranja dvorane predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Sinja Josip Malbaša najavio je kako će sinjski sportaši dvoranu početi koristiti 29. listopada, no zbog nedostatka plina, odnosno tople vode, dvorana je otvorena s tjedan dana zakašnjenja.

Upraviteljica dvorane Ljiljana Borozan kazala nam je kako će dvorana narednih nekoliko dana biti na raspolaganju seniorima Alkara u jutarnjim satima, a seniorima ostalih klubova u popodnevnim satima.

‘Jutros je dvorana otvorila vrata našim sportašima, ali samo seniorima. Mislim da je red da u dvoranu prvi uđe Alkar, koji svako jutro trenira s pet razreda u staroj školskoj sportskoj dvorani. Djeca će ući onoga momenta kada se poslože još neke stvari, najvjerojatnije do kraja ovoga tjedna’, kazala je Borozan.

Borozan je istaknula kako će dvorana biti otvorena tijekom cijeloga dana.

‘Dvorana, ako misli funkcionirati, mora biti 15 sati dnevno u upotrebi, jer ako bude zatvorena nismo ništa dobili. Prema mom nekakvom rasporedu, dvorana bi trebala raditi od 8 do 23, odnosno 24 sata. Trudit ćemo se da ona nešto i zaradi. Ne možemo je samo trošiti, a da nema nekakve zarade, kako bi se pokrio dio plaća djelatnika, jer ovdje sigurno trebaju barem četiri radnika’, kazala je Borozan.

Zadovoljstvo da prvi s treninzima počnu u novoj dvorani imali su košarkaši Alkara.

‘Sigurno da će nam pomoći to što možemo trenirati u ovoj dvorani. Do sada smo jutarnje treninge radili u školskoj sportskoj dvorani za vrijeme nastave. Profesori su nam izlazili u susret, pa bismo spojili veliki odmor, jedni nam daju 15 minuta, drugi nakon odmora nam daju 15 minuta i to bi bio naš trening. Dok mi treniramo, djeca nam nabijaju loptu, igraju badminton sa strane, tako da ti treninzi ne bi imali smisla. Ovdje ćemo moći raditi u miru, imati normalan termin 2 sata, kako i treba biti, a kroz neko vrijeme svakako će se vidjeti i rezultati. Najviše će se odraziti na razvoju mladih igrača’, kazao je trener Alkara Srđan Helbich.

Na treningu je jutros bio i pomoćni trener Alkara Denis Bobeta.

‘Mislim da je ova dvorana vrhunska stvar za više dvoranskih sportova u Sinju, prvenstveno za Alkara. Na žalost, nećemo moći igrati službene seniorske utakmice, ali će sve mlađe dobne kategorije moći igrati, čak i B momčad koju Alkar ima i koja ove godine nastupa u 3. ligi. Mnogi termini će se preraspodijeliti i imat ćemo bolju mogućnost za rad i s mlađim igračima i sa seniorima’, kazao je Bobeta.

Igrači Alkara nisu krili svoje zadovoljstvo uvjetima koje im dvorana pruža.

‘Zadovoljni smo, super sve izgleda. Dvorana će nam dobro doći da se ne moramo gužvati u školskoj sportskoj dvorani i gledati kada tko ima tjelesni, da se ne moramo profesorima moliti da nas puste na teren. Mislim da ovo dostoji jednoj prvoligaškoj ekipi, da imamo ovakve uvjete za trening. Više šuteva u novoj dvorani znači i bolju igru u gostima’, kazao je igrač Alkara Hrvoje Vučić.

Prvi trening u gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan Ićo popratila je i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je svim korisnicima zaželjela uspjeh u radu.

‘Naš brend Alkar otvorio je sezonu treniranja u našoj prvoj gradskoj sportskoj dvorani. Zaista smo svi presretni, jer svjedočimo jednom povijesnom trenutku i želim im, naravno, puno uspjeha, kao i svima koji će koristiti ovu dvoranu’, kazala je gradonačelnica Kristina Križanac.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh